Všichni máme odlišné chutě, takže tu nejsme proto, abychom je soudili, ale musím uznat, že je opravdu několik zvláštních, nebo je-li libo unikátních chutí zmrzliny v dnešní době.
A to nejen v České republice, ale na celém světě. Stává se pravidlem, že chutě jsou podle tradičních jídel v dané zemi. Pojďme se na nějaké podívat.
mochi zmrzlina
 
Peru – Mazamorra Violeta
V Peru se objevila fialová zmrzlina z kukuřice, které se daří právě tam. Má nasládlou chuť a je fialová. Tato kukuřice je národní dobrotou, proto tuto specifickou zmrzlinu najdete po celé zemi.
 zmrzliny v šálku
Německo – Spaghettieis
Dobře, v Německu nemá chuť po špagetách, ale způsob podávání je unikátní. Zmrzlinu protlačí přes mlýnek s díry a z něj vychází zmrzlina ve tvaru špaget. Navrch dají jahodovou omáčku a místo sýru posypou zmrzlinu kokosem. Na první pohled jasné špagety s parmazánem.
 
Švédsko – Slaná lékořice
V jednom malém obchůdku ve Stockholmu si pochutnáte na zmrzlině, která je černá jak uhel. Má neodolatelnou chuť po lékořici, chuť, kterou například já mám spojenou s dětstvím a ještě je super slaná. Zvláštní, ale tak dlouho budete ochutnávat, až ji sníte celou.
 
Japonsko – Ty nejšílenější chutě
Tak v Japonsku je zmrzlinový salon, nazýván “Regional Ice Cream Parlour”, které je hrdé na šokování každého návštěvníka svými zmrzlinami. Co vás tam může potkat?
–       Drákulův česnek
–       Wasabi
–       Bramborové Hokkaidó
–       Hadí jed
–       Syrové koňské maso
–       Chobotnice se sójovou omáčkou
 
Mexiko – Avokádo a tequilla
Co takhle ochutnat avokádo a tequilla zmrzlinu? Tequilla patří k Mexiku, tak proč z ní neudělat i zmrzlinu.
 
Velká Británie – Ovčí střeva
V Anglii je ovčí žaludek, tzv. “Haggis” známý a vyhledávaný pokrm. A aby nebyli pozadu se zmrzlinou i v Londýně je obchůdek, kde se prodává zmrzlina z ovčích střev. Celá tato studená dobrota je se sladkou smetanou, klobásou a jako třešinka na dortu s trochou vanilky.
 
Singapur – Chilli
Nakonec Vám chuťové buňky trochu popálím touto zmrzlinou, která je sice studená jak led, ale spálí Vám jazyk. Je v ní několik kombinací chutí. Sladké, kořeněné a pálivé. Nevím, proč je tato zmrzlina ale v Singapuru a ne například v Mexiku. Ale určitě stojí za to vyzkoušet.
 
A i když se říká, že muži jsou konzervativnější, určitě je tu zmrzlina, kterou rádi v horkých letních dnech při grilovačce, rádi ochutnají. Zmrzlina Guiness, jak už název napovídá, jedná se o zmrzlinu z piva.
 
Vybrali jste si? Je mnoho zemí a mnoho chutí. Našli jste Vy něco, co byste bez problémů zkusili? Můžete se vydat na cestu kolem světa a ochutnávat místní tradiční jídlo, ale ve formě zmrzlin. Možná se po prvních ochutnávkách opět vrátíte k tradiční zmrzlině. Vanilkové, čokoládové, borůvkové nebo smetanové.

Categories: Zábava